EEN GEDETAILLEERDE HANDLEIDING VOOR DE INSTALLATIE VAN RAMEN EN DEUREN: PASSIEVE EN STANDAARDOPLOSSING

Wil je je huis een nieuwe make-over geven? Wilt u de esthetische aantrekkingskracht vergroten? Nou, zoek niet verder. Als u die enthousiaste huiseigenaar bent die zich door het installatieproces van ramen en deuren wil laten leiden, hoeft u alleen maar onze uitgebreide gids door te nemen. Ramen en deuren verbinden uw huis met de buitenwereld. Je moet het dus goed doen en wij kunnen je daarbij helpen. In dit artikel gaan we het hebben over de passieve en standaard oplossing van installatie. We raden je aan om op te letten.

Maar laten we eerst meer te weten komen over passiefhuisramen voordat we verder gaan met het installatieproces van ramen en deuren.

Passiefhuis ramen en deuren: een verklaring

Als u op zoek bent naar energiezuinige ramen en deuren, dan is een passieve oplossing uw beste keuze. Ze zijn verkrijgbaar in twee verschillende soorten-

 • Voor koeling: Het doel van koelere passieve ramen en deuren is om het huis koel te houden. Het is dus populair in regio’s met warmere klimaten, zoals de zuidelijke grens van de Verenigde Staten.
 • Voor verwarming: In het geval van verwarming van passieve ramen en deuren is het belangrijkste doel om energie te gebruiken om het huis te verwarmen. Het is een oplossing die zeer nuttig blijkt te zijn als u uit een koudere klimaatregio komt, zoals Canada.

Passiefhuisramen worden geleverd met het beste niveau van zonnewarmtewinstcoëfficiënt. De ramen en deuren van een passiefhuis voor verwarming hebben een hogere zonnewinstcoëfficiënt. Maar voor het koelen van passieve eigenschappen is het belangrijkste doel om te voorkomen dat deze door de zon oververhit raken. Met passiefhuisramen is het eenvoudiger om het energieverbruik te optimaliseren.

Passiefhuisramen of -deuren hebben een glaseenheid met een R-waarde van 8-11 of meer. Ook moet het totale energielabel hoger zijn dan R5-R6. Voor passiefhuisramen met een warm klimaat is een lage zonnecoëfficiënt ideaal.

Basishulpmiddelen die u nodig heeft

Voordat u begint met het installeren van ramen en deuren – passieve of standaardoplossing, moet u ervoor zorgen dat u over de basistools beschikt. Dus, hier zijn de tools die u mogelijk nodig heeft.

 • Een meetlint
 • Zware handschoenen en veiligheidsbril
 • een handzaag
 • Schroevendraaiers
 • Een waterpas
 • Een kleine ijzerzaag
 • Een zware hamer
 • Een vlakschuurmachine
 • Een steunbeitel of koevoet
 • Een cirkelzaag
 • Vulringen of afstandhouders
 • een planner
 • Een mes
 • Boren en boren
 • Uitzettend schuim

Installatieproces passieve ramen en deuren

Bij het bouwen van een passiefhuis zijn luchtdichtheid, vochtregulatie en luchtmanagement van cruciaal belang. Ramen en deuren kunnen gemakkelijk zwakke schakels blijken te zijn. Daarom is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat ze correct zijn geïnstalleerd.

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het installeren van passieve ramen en deuren.

1. DE RUWE OPENING VOORBEREIDEN

Zorg er eerst voor dat u de ramen in het midden installeert voor optimale isolatie, en het luchtdichte gedeelte van het raam moet in de ruwe opening worden getrokken.

Nu moet u de ruwe opening voorbereiden door het venster aan de bovenzijden op te vullen en ervoor te zorgen dat het verticaal in de opening staat. De ramen moeten ongeveer ½ inch kleiner zijn dan de ruwe opening om ruimte te maken voor isolatie. Het binnenframe van het raamkozijn moet 6 inch van het frame verwijderd zijn. Doe dit door het venster onderaan op te vullen.

De installatieschroeven moeten in het midden 2 voet zijn. De eerste schroef mag echter niet meer dan 6 inch verder van de hoeken verwijderd zijn. Markeer dus de eerste schroefpositie en plaats de rest van de resterende schroeven ertussen. Installeer ze met behulp van een boormachine.

2. VERWIJDER DE VORMGEVING

Nu is het tijd voor het verwijderen van de sjerp. Trek aan de kantelhendel totdat u deze hoort klikken. Houd de hendel omhoog totdat de vleugelgrendels bij het kantelen vrijkomen van het frame. Breng de bovenrand van de onderste vleugel langzaam naar u toe, in een horizontale positie. Voor het kantelen van de bovenvleugel, de vleugel tot halverwege laten zakken en tegelijkertijd aan de kiepgrendels trekken totdat het frame van de kast vrij is tijdens het kantelen. Trek de bovenste vleugel van het raam horizontaal naar u toe.

Verwijder de vleugel door de onderste vleugel te kantelen. Als de vleugel zich in een horizontale positie bevindt, tilt u beide zijden van de vleugel 2-3 inch omhoog. Draai de vleugel omhoog totdat de spil de deurstijlen vrijmaakt en verwijder de onderste vleugel.

Kantel de bovenste vleugel van het raam en zodra deze in de horizontale positie staat, tilt u beide zijden 2-3 inch op. Draai uiteindelijk de vleugel omhoog totdat de scharnierpennen de stijlen vrijmaken en de bovenste vleugel eruit halen.

3. INSTALLEER DE SASH

Om de vleugel te installeren, houdt u het bovenste deel van de vleugel vast en plaatst u deze horizontaal. De scharnierpennen moeten 2-3 inch boven de koppelingsassemblages zijn wanneer u zich verplaatst in de rupsbanden van de stijldrager. Draai een zijkant van de vleugel om de scharnierpennen de deurstijldragers vrij te maken terwijl u de vleugel uitlijnt, draai de vleugel in een horizontale positie. Laat nu de draaipennen in de koppelingsnokken zakken.

Kantel de vleugel en controleer de neus van elke kantelvergrendeling om er zeker van te zijn dat ze goed vastzitten.

4. INTERIEUR LUCHTAFDICHTING

Om de luchtafdichting aan de binnenkant te maken, moet u de isolatieopening opvullen. Voor een luchtdichte afdichting kunt u PU-schuim gebruiken. Een steunstang kan ook een goede luchtafdichting zijn. Zorg ervoor dat u het juiste gereedschap gebruikt om de kit aan te brengen.

U kunt een andere laag afdichtmiddel gebruiken voor het buitenste gedeelte, maar zorg ervoor dat er enkele drainagegaten aan de onderkant zijn.

5. BUITENKANT OVER-ISOLEREND

Voor over-isolatie kunt u een stuk schuimrubber aan de buitenkant van het raamkozijn plaatsen. Dit moet worden gedaan voordat u de vensters installeert.

Installatie van passieve deuren en ramen is moeilijk voor een leek. Dus als u niet over het juiste gereedschap beschikt en niet zeker weet hoe u hiermee verder moet, laat het dan over aan professionals.

Standaard installatieproces voor ramen en deuren

RAMEN

Als het tijd is om uw raam te vervangen, gebruik dan het meetlint om de lengte en breedte van het raam te meten om de juiste raammaat te weten. Meet het twee keer om er zeker van te zijn dat het nauwkeurig is.

Wanneer u klaar bent om door te gaan met de installatie van het raam, zet u uw veiligheidsbril en handschoenen op als u aan het werk bent.

1. Prime de ruimte

De eerste stap naar het installatieproces, het is van cruciaal belang dat u de ruimte primeert. In sommige gevallen gaat het alleen om het verwijderen van de oude hardware met de nieuwe. Soms moet je echter het hele gebied uithollen om helemaal opnieuw te beginnen.

2. Bereid het nieuwe venster voor

Meet nu het raam om er zeker van te zijn dat het in de ruimte past. Zorg ervoor dat er een opening van minimaal 5 mm rond het frame is. Als u van plan bent om het raam te vergroten, voeg dan ongeveer 40 mm toe met behulp van frameverlengers.

Bevestig de handgrepen van het raam door ze op hun plaats te schroeven. Vervolgens moet u de maat van de buitendorpel aanpassen. Om dit te doen, moet je de diepte van de buitenmuur meten en een inkeping in de dorpel maken om deze om het metselwerk te laten passen. Snijd de dorpel met een ijzerzaag.

Schroef de buitendorpel aan het frame om het te bevestigen en schuif de framebevestigingen langs de zijrails van het frame. Bevestig het ventilatorrooster aan het interne gedeelte van het frame en plaats de dekselopening op zijn plaats.

3. Installatie van het venster

Om ervoor te zorgen dat u het raam niet op de verkeerde plaats installeert, markeert u de punten in het interne pleisterwerk. Plaats de nieuwe vensters op de gemarkeerde plaats en gebruik shims om het venster op zijn plaats te wiggen.

Waterpas helpt bij het vaststellen of het raam waterpas staat. Gebruik afstandhouders om aanpassingen te maken en waterpas te zetten.

Boor gaten bij elk bevestigingspunt om plugwanden te plaatsen en schroef vervolgens het raamkozijn op zijn plaats, voordat u metingen uitvoert en de binnendorpel snijdt. Controleer nogmaals of het waterpas staat en gebruik indien nodig afstandhouders. Gebruik metselspijkers, schroeven of geschikte lijm om het frame op zijn plaats te bevestigen.

Er kunnen gaten aan de buitenkant van uw raam zijn. Dit moet worden ingevuld. Gebruik hiervoor expanderend schuim. Gebruik een mes als het opdroogt. Als er kleinere openingen zijn, kunt u framekit gebruiken.

Om een ​​meer afgewerkte look te krijgen, gebruikt u een rand die op zijn plaats kan worden geplakt met een framekit. Open en sluit het venster een paar keer om te controleren of het soepel werkt. Als dit niet het geval is, controleer dan of de scharnieren gelijk zijn. Als de scharnieren ongelijk zijn, kunt u de scharnieren losschroeven en vervolgens weer terugplaatsen.

DEUREN

Meet voordat u een nieuwe deurplaat krijgt. Zorg ervoor dat u de breedste maat gebruikt. Het is ook cruciaal om de dikte en lengte te meten. Begin met het installatieproces door uw veiligheidsbril en handschoenen aan te trekken.

1. De nieuwe deur voorbereiden

Controleer de pasvorm van de nieuwe deur door een plaat in het frame te plaatsen. Als je hem op zijn plaats moet houden, gebruik dan shims. Trim de nieuwe deur volgens uw vereiste. Als u de deur vervangt, gebruik dan de oude om de juiste afmetingen voor het trimmen te krijgen. Om de deuren te oriënteren, moet je ze altijd aan de onderkant inkorten.

Scoor de lijn met een mes en snijd de nieuwe deurplaat met een cirkelzaag. Om de ruwe randen glad te strijken, moet u de vlakschuurmachine gebruiken.

Markeer de plaatsen voor de knop of handgrepen en de scharnieren. Nu, kerf de gebieden in met een hamer en beitel. De inkepingen kunnen er met een beitel uitgeslagen worden.

Bevestig de scharnieren en gebruik de schroeven die bij de lockset zijn geleverd. Boor een gat aan beide zijden van de plaat en boor vervolgens een gat voor de grendel aan de zijkant. Trek met een potlood over de vergrendeling en scoor de lijn met een mes. Beitel het daarna zoals je had gedaan voor de scharnieren.

2. Hang de nieuwe deur op

Als je klaar bent met de grendel, breng je de deur terug naar het frame. Gebruik shims om ervoor te zorgen dat het op zijn plaats wordt gehouden.

Schroef één kant van de scharnieren op het kozijn en hang de nieuwe deur op. Zorg ervoor dat het perfect past. Als dit niet het geval is, markeert u de gebieden die moeten worden bijgesneden. Voer de nodige aanpassingen uit en hang de deur weer op.

Als het past, gaat u verder met de lockset. Nadat u de slotset hebt geïnstalleerd, bevestigt u de grendelplaat aan het frame. Gebruik schroeven en een schroevendraaier om het op zijn plaats te bevestigen.

Handige tips om de installatie gemakkelijker te maken

Bekijk deze tips voordat je erin duikt om deuren of ramen te installeren. Het zal het proces een stuk gemakkelijker maken.

 • Zorg dat je de juiste tools hebt. Bepaal voordat u begint wat u nodig heeft en dit hangt grotendeels af van het type installatie.
 • Zelfklevende tochtstrippen helpt bij het verminderen van de hoeveelheid tijd die u besteedt aan het installeren van ramen of deuren.
 • Wanneer u de ruimte klaarmaakt voor installatie, controleer dan op rottend hout en tekenen van blootstelling aan elementen. Meestal is verkleurd hout een indicatie van rotting, terwijl scheuren in het frame een teken zijn van kromtrekken veroorzaakt door blootstelling aan hoge temperaturen.
 • Door een pakking aan de onderkant van de deuren te plaatsen, wordt tocht verminderd.
 • Hardwareproducten, zoals raamgrepen of deurknoppen, vormen de finishing touch van het installatieproces. Het biedt een uitgebreid scala aan personalisatie. Als de hardware overeenkomt, krijgt u het beste resultaat. Kies daarom een ​​stijl die bij je past. Zorg ervoor dat je je eraan houdt.

Door deze tips te gebruiken en enige tijd te nemen om je voor te bereiden, kun je ervoor zorgen dat het installatieproces van ramen en deuren probleemloos verloopt.

Bottom Line

Of u nu de drempelwaarde van uw eigendom wilt verbeteren of alleen de ramen en deuren wilt vervangen vanwege rottend hout of scheuren, onze installatiegids voor ramen kan u door het proces helpen. We hebben voor uw gemak zowel een passieve als een standaardoplossing besproken. Maar als u denkt dat het te veel werk voor u is, huur dan een professional in om het voor u te doen.

Wir laden Sie zur Zusammenarbeit ein
KONTAKT