Un guide détaillé pour l’installation de fenêtres et de portes : solution passive et standard

Wil je je huis een nieuwe make-over geven? Wilt u de esthetiek vergroten? Nou, zoek niet verder. Als u een enthousiaste huiseigenaar bent die graag door het installatieproces van ramen en deuren wordt geleid, hoeft u alleen maar onze uitgebreide gids te raadplegen. Ramen en deuren verbinden je huis met de buitenwereld. Je moet het dus goed doen en daar kunnen wij je bij helpen. In dit artikel bespreken we de passieve en standaard installatieoplossing. We raden u aan goed op te letten.

Maar laten we eerst kennis maken met ramen voor passiefhuizen voordat we verder gaan met het installatieproces van ramen en deuren.

Passiefhuis ramen en deuren: een verklaring

Bent u op zoek naar energiezuinige ramen en deuren, dan is een passieve oplossing de beste oplossing. Ze zijn er in twee verschillende soorten-

 • Voor koeling: Het doel van koelere passieve ramen en deuren is om uw huis koel te houden. Het is dus populair in regio’s met warmere klimaten, zoals de zuidelijke grens van de Verenigde Staten.
 • Verwarming: Bij het verwarmen van passieve ramen en deuren is het belangrijkste doel om energie te gebruiken om het huis te verwarmen. Dit is een zeer handige oplossing als je uit een koudere klimaatregio zoals Canada komt.

Passiefhuisramen hebben de beste zonnewinstfactor. Passiefhuis verwarming ramen en deuren hebben een hogere zonnefactor. Maar bij passieve koeleigenschappen is het hoofddoel het voorkomen van oververhitting door de zon. Met ramen voor passiefhuizen is het makkelijker om het energieverbruik te optimaliseren.

Passiefhuisramen of -deuren hebben dubbele beglazing met R 8-11 of hoger. Bovendien moet het totale energielabel hoger zijn dan R5-R6. Voor ramen voor passiefhuizen in warme klimaten is een lage zonfactor ideaal.

De essentiële tools die je nodig hebt

Voordat u begint met het installeren van ramen en deuren – passieve of standaardoplossing, moet u ervoor zorgen dat u over basisgereedschap beschikt. Hier zijn de hulpmiddelen die u mogelijk nodig heeft.

 • Meeteenheid
 • Duurzame handschoenen en veiligheidsbril
 • handbal
 • Schroevendraaiers
 • Waterpas
 • Een kleine ijzerzaag
 • Op zwaar werk berekende hamer
 • Vlakschuurmachine
 • Steunbeitel of koevoet
 • Cirkelzaag
 • Pads of afstandhouders
 • planner
 • Universeel mes
 • Boren en boren
 • Uitzettend schuim

Passief installatieproces van ramen en deuren

Bij het bouwen van een passiefhuis zijn luchtdichtheid, vochtregulatie en luchtmanagement cruciaal. Ramen en deuren kunnen gemakkelijk zwakke schakels blijken te zijn. Daarom is het absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat ze correct worden geïnstalleerd.

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het installeren van passieve ramen en deuren.

1. EEN RUW GAT VOORBEREIDEN

Zorg er eerst voor dat u de ramen in het midden plaatst voor een optimale isolatie en het luchtdichte deel van het raam moet in de opening worden getrokken.

Nu moet u de voorlopige opening voorbereiden door shims onder de bovenkant van het venster te plaatsen en ervoor te zorgen dat deze verticaal in de opening staat. De ramen moeten ongeveer een centimeter kleiner zijn dan de ongelijke opening om ruimte te maken voor isolatie. Het binnenframe van het raamkozijn moet 6 inch van het frame verwijderd zijn. Doe dit door beneden een raam te plaatsen.

Montagebouten moeten 2 voet in het midden zijn. De eerste bout mag echter niet meer dan 15 cm van de hoeken verwijderd zijn. Markeer dus de eerste boutpositie en plaats de overige bouten ertussen. Installeer ze met een boormachine.

2. STIJG DE VLEUGEL UIT

Nu is het tijd om de vleugels uit te doen. Trek aan de kantelhendel totdat u een klik hoort. Houd de hendel omhoog totdat de vleugelgrendels bij het achterover kantelen uit het frame komen. Schuif de bovenrand van de onderkant van de vleugel langzaam in horizontale positie naar u toe. Om de bovenvleugel te kantelen, de vleugel tot halverwege laten zakken en tegelijkertijd aan de kiepgrendels trekken totdat het meubelframe tijdens het kantelen vrijkomt. Trek de bovenvleugel horizontaal naar u toe.

Verwijder de vleugel door de onderste vleugel te kantelen. Als de vleugel horizontaal is, tilt u beide zijden van de vleugel 2-3 inch omhoog. Draai de vleugel omhoog totdat de asrotatie de kozijnen leegt en verwijder de onderste vleugel.

Kantel de bovenste vleugel van het raam open en zodra het horizontaal is, til beide zijden 2-3 inch op. Draai ten slotte de vleugel omhoog totdat de scharnierpennen uit de stijl komen en verwijder de bovenste vleugel.

3. MONTEER HET BLAD

Om de vleugel te monteren, houdt u de bovenkant van de vleugel vast en plaatst u deze horizontaal. Draaipennen moeten 2-3 inch boven de koppelingsassemblages zijn terwijl ze door de deurstijlgeleiders gaan. Draai de zijkant van de vleugel zodat de scharnierpennen de framesteuneenheden verwijderen wanneer u de vleugel uitlijnt, draai de vleugel naar een horizontale positie. Laat nu de draaipennen in de koppelingsnokken zakken.

Kantel de vleugel en inspecteer de neus van elke kantelvergrendeling om er zeker van te zijn dat deze goed is vergrendeld.

4. INTERNE LUCHTAFDICHTING

Om een ​​interne luchtafdichting te creëren, moet u de isolatieopening opvullen. Voor hermetische afdichting kan PU-schuim worden gebruikt. Een steunstang kan ook een goede luchtafdichting zijn. Zorg ervoor dat u de juiste tool voor het aanbrengen van kit gebruikt.

Voor het buitenste gedeelte kunt u een andere laag kit gebruiken, maar zorg voor afwateringsgaten aan de onderkant.

5. EXCESSIEVE EXTERNE ISOLATIE

Om overmatig te isoleren, kunt u een stuk schuimrubber aan de buitenkant van het raamkozijn plaatsen. Dit moet worden gedaan voordat u de vensters installeert.

De installatie van passieve deuren en ramen maakt het de leek moeilijk. Dus als u niet over het juiste gereedschap beschikt en niet weet hoe u dit aan moet pakken, laat het dan over aan professionals.

Standaard installatieproces voor ramen en deuren

RAMEN

Als het tijd is om uw raam te vervangen, gebruik dan een liniaal om de lengte en breedte van uw raam te meten om de juiste maat van uw raam te bepalen. Meet het twee keer om er zeker van te zijn dat het nauwkeurig is.

Wanneer u klaar bent om het raam te monteren, draag dan een veiligheidsbril en handschoenen tijdens het werken.

1. Bereid de ruimte voor

De eerste stap in het installatieproces is de voorbereiding van het oppervlak. In sommige gevallen gaat het alleen om het verwijderen van oude hardware met nieuwe. Soms moet je echter een heel gebied uithollen om helemaal opnieuw te beginnen.

2. Bereid een nieuw venster voor

Meet nu het raam om er zeker van te zijn dat het in de ruimte past. Zorg ervoor dat er een opening van minimaal 5 mm rond het frame is. Als u van plan bent om het raam te vergroten, voeg dan ongeveer 40 mm toe met behulp van frameverlengers.

Zet de raamgrepen vast door ze vast te schroeven. Pas vervolgens de grootte van de buitenste vensterbank aan. Meet hiervoor de diepte van de buitenmuur en zaag een inkeping in de dorpel om in het metselwerk te passen. Trim de vensterbank met een ijzerzaag.

Schroef de buitendorpel aan het frame om deze te bevestigen en schuif de framehouders langs de zijrails van het frame. Bevestig het ventilatierooster aan de binnenkant van het frame en plaats het ventilatiegat van het deksel op zijn plaats.

3. Het raam installeren

Om het raam niet op de verkeerde plaats te installeren, markeert u punten in de binnenpleister. Plaats de nieuwe vensters in het gemarkeerde gebied en gebruik de shims om het venster vast te klemmen.

Een waterpas helpt u te bepalen of het raam waterpas staat. Gebruik afstandhouders om aanpassingen te maken en uit te lijnen.

Boor gaten op elk bevestigingspunt om de muren te plaatsen en schroef vervolgens het raamkozijn op zijn plaats voordat u metingen uitvoert en de binnenvensterbank bijwerkt. Controleer of deze weer waterpas staat en gebruik indien nodig afstandhouders. Gebruik spijkers, schroeven of geschikte lijm om het frame op zijn plaats te bevestigen.

Er kunnen openingen aan de buitenkant van het raam zijn. Het moet worden voltooid. Gebruik hiervoor een expanderend schuim. Gebruik een mes als het droogt. Voor kleinere openingen kan een framekit worden gebruikt.

Gebruik voor een meer afgewerkte look een lat die met een kit op het frame kan worden gelijmd. Open en sluit het venster een paar keer om te controleren of het soepel werkt. Als dit niet het geval is, controleer dan of de scharnieren gelijk zijn. Als de scharnieren ongelijk zijn, kunt u ze losschroeven en vervolgens weer op hun plaats zetten.

DEUR

Meet voordat u een nieuw deurblad ontvangt. Zorg ervoor dat u de breedste afmeting gebruikt. Het is ook erg belangrijk om de dikte en lengte te meten. Begin met het installatieproces door een veiligheidsbril en handschoenen te dragen.

1. Voorbereiding van nieuwe deuren

Controleer de pasvorm van de nieuwe deur door de plaat in het kozijn te plaatsen. Als je het op zijn plaats moet houden, gebruik dan shims. Trim nieuwe deur zoals vereist. Gebruik bij het vervangen van deuren de oude om de juiste afmetingen te krijgen voor het trimmen. Om de deur te oriënteren, moet u deze altijd aan de onderkant bijsnijden.

Snijd de lijn met een mes en snijd het nieuwe deurblad met een cirkelzaag. Om ruwe randen glad te strijken, moet u een vlakschuurmachine gebruiken.

Markeer de plaatsen voor de knop of handgrepen en scharnieren. Snijd nu de gebieden met een hamer en beitel. Inkepingen kunnen worden uitgestanst met een beitel.

Bevestig de scharnieren en gebruik de schroeven die bij het slot zijn geleverd. Boor een gat aan beide zijden van de plaat en boor vervolgens een gat voor de grendel aan de zijkant. Volg met een potlood om de gesp uit te lijnen door de lijn in te kerven met het mes. Steek het vervolgens uit zoals u zou doen met het scharnier.

2. Hang de nieuwe deur op

Als je klaar bent met de grendel, breng je de deur terug naar het frame. Gebruik shims om ervoor te zorgen dat het op zijn plaats wordt gehouden.

Schroef een kant van de scharnieren vast aan het frame en hang de nieuwe deur op. Zorg ervoor dat het perfect past. Als dit niet het geval is, selecteert u de gebieden die u wilt bijsnijden. Voer de nodige aanpassingen uit en hang de deur opnieuw op.

Als het past, gaat u verder met de rits. Bevestig na het installeren van het slot de grendelplaat aan het frame. Gebruik schroeven en een schroevendraaier om het te bevestigen.

Handige tips om de installatie te vereenvoudigen

Lees deze tips voordat je begint met het installeren van deuren of ramen. Dit zal het proces veel gemakkelijker maken.

 • Zorg dat je de juiste tools hebt. Bepaal voordat u begint wat u nodig heeft en dit hangt grotendeels af van het type installatie.
 • Zelfklevende afdichtingstape helpt om de tijd die nodig is voor het installeren van ramen of deuren te verminderen.
 • Controleer bij het gronden van de ruimte voor de installatie of er geen rottend hout is en geen sporen van contact met de elementen. Meestal is verkleurd hout een teken van rot, terwijl scheuren in het frame een teken zijn van kromtrekken door hoge temperaturen.
 • Door de pakking aan de onderkant van de deur te plaatsen, wordt tocht verminderd.
 • Hardwareproducten zoals raamhouders of deurgrepen completeren het installatieproces. Biedt een breed scala aan personalisatie. Als de hardware past, krijgt u het beste resultaat. Kies daarom de stijl die bij je past. Zorg ervoor dat je je eraan houdt.

Door deze tips op te volgen en de tijd te nemen om je voor te bereiden, kun je er zeker van zijn dat het installatieproces van je ramen en deuren probleemloos verloopt.

het komt neer op

Of u nu de drempelwaarde van uw eigendom wilt verbeteren of alleen ramen en deuren moet vervangen vanwege rottend hout of scheuren, onze installatiegids voor ramen zal u door het proces leiden. Voor uw gemak hebben we zowel de passieve als de standaardoplossingen besproken. Maar als u denkt dat dit te veel werk voor u is, huur dan een professional in om het voor u te doen.

Nous vous invitons à la coopération
Contact